Final 4 jak má být

Ve čtvrtek 28. dubna se konalo za účasti 7 škol vyvrcholení celého letošního ročníku Olomoucké školní ligy. Téměř 60 dětí, 8 trenérů a nespočet rodičů si udělalo čas a dorazilo na čtvrtou hodinu do tělocvičny FTK na Hynaisově ulici. Na kluky čekaly nachystané dresy jako v šatně národního týmu.

Trenéři na svých místech, nachystány byly i ceny. Bylo jen otázkou, kdo si odnese jaké umístění na svém diplomu.  Velkého finále se zúčastnily školy Demlova, Stupkova, Heyrovského, Rožňavská, Čajkovského, Řezníčkova a nově i Svatoplukova. Poslední 4 jmenované byly sdružené do jednoho týmu. První semifinále sehrály početně vyrovnané týmy Demlovky a Stupkárny. Demlova se opírala o již ostřílené hráče a dokráčela si pohodlně pro lístek do finále.

Ve druhém semifinále se potkal Heyrák proti početně velmi silnému mixu 4 škol. I zde bylo znát, že ve svých řadách měl Heyrák hráče, kteří už hrávají pravidelně soutěže kategorie U10. Takže druhým účastníkem finále byl po zásluze právě Heyrák.

Následovalo utkání o 3. místo, kde měla dlouho na vrch Stupkova, ale v mixu škol se velmi dobře ukázali Maty a Jakub, kteří pomalu při svém střídání převraceli skóre na stranu početnějšího mixu.

Na vrchol celé akce nás čekalo finále, které slibovalo ohromnou bitvu. Rivalita těchto soupeřů byla znát i v průběhu celé sezony. Kluci si na hřišti nedarovali vůbec nic. Heyrák začínal pozvolna, a tak se Demlovka brzy ujala vedení, najednou jako by kluky z Heyráku trenér v polovině polil živou vodou. Úplně jiný obrázek, koš následoval koš, celá hala bouřila a kluci byli rázem ve vedení. Kdo by si myslel, že je hotovo, ten by se škaredě spletl. Ohlušující fandění v celé tělocvičně a pár vteřin před koncem Demlovka opět překlápí skóre na svoji stranu. Heyrák se sice dostane ještě k ohrožení koše soupeře, ale už z toho body nejsou, a tak Demlovka vítězoslavně vbíhá na hřiště a slaví uloupení titulu celé OŠL pro letošní rok. Gratulujeme!

Výsledky:

semifinále 1: ZŠ Stupkova vs. ZŠ Demlova 48:94

semifinále 2: ZŠ Heyrovského vs. mix ZŠ Čajkovského, Řezníčkova, Svatoplukova a Rožňavská 56:11

souboj o 3.místo: ZŠ Stupkova vs. mix ČAJ, ŘEZ, SVAT a ROŽ 35:44

finále: ZŠ Heyrovského vs. ZŠ Demlova 42:45

Rychle vypsat diplomy pro jednotlivá družstva a můžeme předávat medaile. Úsměv a radost na dětských tvářích, v hledišti hrdí rodiče a rodinní příslušníci s telefony v rukou, aby tento okamžik zvěčnili. Nic nám jako organizátorům nemůže udělat větší radost. Všem vám moc děkujeme. Děkujeme i panu Bačíkovi, který dodal sladké odměny pro děti z troubelické čokoládovny. Veškerý sponzoring nám vždy pomůže, aby naše akce byly ještě o něco lepší. Osobně děkuji také trenéru Válkovi za ohromný kus práce při celé organizaci turnaje. Dále i dík dalším 6 trenérům, kteří se do finálového klání zapojili – Růženka, Maruška, Kryštof, Denis, Karel a Karin, ti všichni odvedli skvělou práci, nejen na finále, ale i v průběhu celé sezony.

Závěrem jen připomínáme, že tréninky přípravek normálně běží dle rozpisu dál, jen pro zájemce z řad druháků vzniká nová možnost tréninků každou středu na ZŠ Heyrovského, a to v čase od 17:00 do 18:30. Případně si rezervujte i termín letního příměstského kempu v termínu 22. – 26. srpna. Na kempu uvidíme rádi i všechny prvňáčky. Více informací dostanete včas od svých kmenových trenérů.

Děkujeme za důvěru a u dalších akce se na vás opět budeme těšit.