Globus final4 završilo další sezonu OŠL

  Ve středu 5. 4. 2023 se za účasti vedení klubu sešlo přes 80 sportovních nadšenců z našich sportovních přípravek na sportovní hale Univerzity Palackého, aby naposledy v letošním školním roce změřili síly a utkali se o titul mistra Olomoucké školní basketbalové ligy, která letos probíhá za účasti 7 základních škol. Zahájení akce se zúčastnil předseda klubu dr. Reich a šéftrenér sportovní sekce Matěj Strniště, kterým děkujeme za jejich účast a podporu.

Pro vyvrcholení celé sezony lze v Olomouci těžko nalézt lepší místo, než je sportovní hala Univerzity Palackého. Právě na tomto místě hrávají všechna svá basketbalová utkání o rok straší kolegové ze třetích tříd z řad hráčů U10 přes minižáky, žáky až po mužská družstva. I toto bereme jako motivaci pro chlapce, kteří budou z druhých tříd přecházet do nově vznikajícího družstva na příští sezonu. Nenápadně si všechny možné uchazeče byl omrknout i trenér nového družstva Filip Koukol, který pečlivě sledoval dané jednotlivce a vedl si pečlivé poznámky o jejich dovednostech. Rodiče tak mohou očekávat v nejbližší době nabídky o zapojení do tréninkového procesu. Ještě nás čeká Noc v tělocvičně (stále je pár posledních volných míst) a pak už vypuknou společné tréninky.

V první semifinálovém utkání se potkali favorité spojení v jednom družstvu – ZŠ Heyrovského společně s ZŠ Demlova a protivníkem jim byla ZŠ Rožňavská. Než se kluci z Rožňavské stihli na velkém prostoru rozkoukat, o osudu utkání už bylo vcelku jasno. Heyrák s Demlovkou prošel hladce do finále a kluky z Rožňavy čekal boj o bronzové medaile.

Ve druhém semifinále se potkala naše nejpočetnější základna – ZŠ Stupkova, která změřila síly se spojenými sílami ZŠ Čajkovského, ZŠ Svatoplukova a ZŠ Řezníčkova. Tady bylo utkání ve zcela jiném duchu, dlouho se čekalo na první body a ani bodově nebylo utkání moc bohaté, o to větší nervy a napětí šlo znát na obou lavičkách. Nakonec se však podařilo o pár bodů zvítězit klukům ze Stupkárny, kteří se tam mohli chystat na tvrdý boj o zlato.

V souboji o třetí místo se potkali spojenci (ZŠ Čajkovského, Svatoplukova a Řezníčkova) se ZŠ Rožňavskou. I v tomto případě bylo utkání dlouho nerozhodné a bojovalo se tvrdě o každé zakončení. Vše však v rámci pravidel a fair-play. To jsou hodnoty, které chceme šířit mezi všechny děti. Nakonec se rozhodlo až v posledních vteřinách utkání, kdy šťastnějšími byli kluci z Rožňavské a zajistili pro letošní sezonu třetí místo.

Ve finále se očekávala tuhá bitva mezi kluky ze ZŠ Heyrovského podporovanými ZŠ Demlovou, proti kterým stála početná družina ze Stupkárny. Ani v tomto případě nebylo dlouho jasné, kdo nakonec ovládne celý turnaj. Kluci ze Stupky hráli spíše kolektivněji, zatímco soupeř se opíral o jednotlivce ať už z Heyráku či Demlovky. Každopádně playmakery potřebuje i nově vznikající družstvo, tak snad kluci budou pokračovat i v příštím roce pod naší hlavičkou. Utkání se rozhodlo až v posledním střídání, kdy se kluci ze Stupky museli sklonit před soupeřem z Heyráku a Demlovky, kteří mohli společně oslavit zisk titulu pro letošní ročník! Gratulujeme!

Než umístění jednotlivých týmů  je pro nás pořadatele důležité, že jsme se sešli v tak hojném počtu a mohli jsme s radostí sledovat, jaké pokroky kluci udělali za celý rok přípravy. Toho jste si určitě jako rodiče také všimli. Velmi nás těší, že tolik dětí má zájem sportovat a vy jako jejich nejbližší je v tom podporujete. 

Děkuji z celého srdce všem trenérům, kteří se podílejí celý rok na všeobecné sportovní přípravě kluků. Konečně i oni si mohli spolu s vámi a kluky užít nádhernou atmosféru, která provázela celou akci. Děkujeme taky našim sponzorům, kteří nám finančně pomáhají, a proto tak můžeme pořádat podobné akce a odměnit všechny účastníky. Děkujeme i panu Bačíkovi a Čokoládovně Troubelice, kteří již druhý rok dodali sladké medaile pro všechny. Doufáme, že jste si tuto akci užili stejně jako my a těšíme se na další spolupráci.